sfaturi alegere mobila bucatarie mici dimensiuni

Deseori auzim că bucătăria este inima casei, iar potrivit studiilor, s-a demonstrat faptul că acesta este locul în care îți petreci mai mult de 3 ani din viață. Bucătăria tradițională, utilizată pentru prepararea și servirea meselor este de ceva vreme încoace un concept învechit. În ziua de astăzi folosim bucătăria și ca pe un spațiu de relaxare sau ca pe unul de socializare.

Aici ne invităm prietenii la o cafea, își fac copiii temele și este locul în care ne refugiem de cele mai multe ori să purtăm o conversație telefonică sau locul în care răsfoim o revistă în timp ce degustăm câte ceva. Acestea sunt motivele pentru care bucătăria este o încăpere foarte importantă pe care trebuie să o amenajăm ca atare. Iată cum trebuie să alegi un mobilier de bucătărie modern și potrivit:

Bucătărie mică de apartament – cum alegi corect mobilierul

Știm cu toții că bucătăriile de apartament sunt de cele mai multe ori destul de mici și reprezintă o provocare chiar și pentru designerii de interior. Este de multe ori foarte dificil să amenajăm un spațiu care să fie plăcut din punct de vedere vizual și funcțional. Există însă câteva trucuri care te pot ajuta să faci o încăpere foarte mică să pară una foarte spațioasă.

În primul rând, atunci când amenajăm o bucătărie de dimensiuni reduse paleta de culori pe care o puteți alege este una destul de restrictivă. Astfel, cele mai potrivite sunt nuanțele deschise, care măresc din punct de vedere optic spațiul și valorifică lumina naturală. Alege o faianță albă, bej, gri sau roz pal pentru a menține coerența cromatică în întreaga încăpere.

În ceea ce privește mobilierul ideal pentru o bucătărie mică, cel mai potrivit este mobilierul compact, multifuncțional, cu spații inteligente de depozitare și care nu ocupă foarte mult spațiu. Este important să eviți mobila masivă și grea și să te orientezi spre materiale ușoare, însă de calitate superioară pentru a obține un aspect aerisit și ordonat. Gândește încă de dinainte designul bucătăriei pentru a salva cât mai mult spațiu.

Dacă trebuie să amenajezi o bucătărie lungă și îngustă trebuie să știi că această formă nu este tocmai cea mai ușor de amenajat. Secretul constă totuși în alegerea unui mobilier potrivit pentru această formă și poți opta pentru două opțiuni: poți accentua forma încăperii sau poți încerca să o ascunzi.

În primul caz, cel mai bine ar fi să plasezi blatul de bucătărie, chiuveta și frigiderul de o parte, iar dulapurile de bucătărie și aragazul pe cealaltă parte.

Între cele două va rămâne un culoar îngust pe care îl poți scoate în evidență dacă decorezi cu o gresie aprinsă la culoare și veselă. Dacă vrei să maschezi această formă, ar trebui să alegi un mobilier în forma literei „L” care îți va oferi suficientă funcționalitate, fără să ocupi foarte mult spațiu, iar bucătăria va fi mai lată.

Leave a comment