Un somn odihnitor și un stil de viață sănătos necesită numaidecât o saltea de calitate. Aceasta influențează în mod direct calitatea somnului și totodată ne poate ajuta să ne odihnim în mod corect, bucurându-ne astfel și de o stare de spirit mai bună.

Dat fiind faptul că în oferta MobiSpeed.ro poți găsi o mulțime de saltele online de cea mai bună calitate, am decis ca în acest articol să prezentăm câteva sfaturi foarte utile pentru îngrijirea și curățarea saltelei.  Sperăm astfel ca articolul nostru să fie de mare ajutor pentru cât mai multe persoane.

Iată care sunt sfaturile noastre:

Nu uita că saltelele nu sunt nemuritoare

Înainte de toate ar trebui să precizăm faptul că o saltea nu poate fi folosită la nesfârșit, așa că trebuie să luăm în calcul schimbarea sa cel puțin o dată la câțiva ani. Totuși, dacă vei investi într-o saltea de cea mai bună calitate, așa cum poți găsi și în oferta MobiSpeed.ro, atunci te vei putea bucura de ea mult mai mult timp.

Salteaua se schimbă mai des atâta timp cât este folosită de o persoană cu greutate mai mare. Iar asta deoarece uzura este astfel accelerată. Transpirația afectează la rândul său salteaua, mai ales în timpul somnului atunci când transpirăm foarte mult.

Un semn clar care îți arată că trebuie să îți schimbi salteaua este calitatea somnului. Dacă simți că nu te mai odihnești la fel de bine așa că dimineața te trezești tot obosit, atunci este clar faptul că ai nevoie de o nouă saltea.

Specialiștii recomandă ca schimbarea saltelei să se facă la cel puțin 12 ani.

Cum să cureți și să îngrijești salteaua

Cu cât ai mai multă grijă de salteaua ta, cu atât durata sa de viață va fi prelungită. Astfel, un prim sfat pe care ți-l putem oferi este să folosești protecție de saltea. Cu ajutorul acesteia îți vei proteja salteaua de transpirația despre care spuneam mai sus că poate fi foarte dăunătoare, dar și de murdărie.

Protecția de saltea poate fi spălată de cel mult 6 ori pe an, iar astfel salteaua ta va fi mereu în cele mai bune condiții. Această protecție de saltea poate fi schimbată o dată la 3 ani iar astfel somnul tău va fi mereu unul calitativ și odihnitor.

Poți, de asemenea, să optezi și pentru folosirea unei saltele superioare, deoarece astfel te vei bucura de mai mult confort și totodată salteaua principală va avea o durată de viață mai mare. Salteaua superioară, în schimb, va trebui să o înlocuiești mai des.

Apoi este foarte interesant să lași salteaua să respire. În primul rând, o poți întoarce din când în când iar apoi este recomandat ca pe timpul zilei să nu fie acoperită. Cuverturile de pat împiedică salteaua să respire, iar astfel ar putea fi afectată în scurt timp. Dacă ai posibilitatea, scoate salteaua afară pentru a o aerisi.

Iar ori de câte ori trebuie să o cureți, apelează la serviciile speciale disponibile. Există multe firme care se ocupă cu curățarea saltelelor, așa că le poți solicita serviciile.

Sunt așadar sfaturi simple dar de mare ajutor, iar dacă e prea târziu să le pui în practică, ar trebui să vezi oferta noastră de saltele!

Leave a comment