Praful reprezintă o problemă de care cu toții ne lovim atunci când ne propunem să păstrăm o curățenie lună în locuința noastră. Pare să apară ca prin magie și oricât de mult ne-am chinui să păstrăm mobilierul în condiții excelente, în doar câteva zile praful se așază înapoi pe obiectele de mobilier ca și cum nu l-am fi îndepărtat niciodată.

În ciuda faptului că această problemă reapare iar și iar, nu trebuie să ne gândim la abandonarea acestei încercări continue de a ne păstra mobilierul în condiții excelente.

Cel mai adesea mobilierul din living este cel mai afectat de prezența prafului, iar în rândurile următoare ți-am pregătit câteva sfaturi despre cum poți ține praful departe. Iată care sunt sfaturile noastre:

Sfaturi pentru a-ți proteja mobila de praf

Praful se depozitează foarte rapid în locurile unde sunt multe haine, așa că dulapurile, dressingurile dar și debaralele reprezintă zone în care praful este cel mai adesea prezent. Cu toate acestea, nu poți renunța pur și simplu la aceste obiecte de mobilier și nici la haine, așternuturi sau la prosoape doar pentru a scăpa de praf. Poți totuși reduce cantitatea de praf prezentă în locuința ta, atâta timp cât îți depozitezi hainele în mod corect.

Mai exact, atunci când îți actualizezi garderoba cu haine de sezon, cele pe care nu le vei mai purta o perioadă ar trebui depozitate doar în pungi vidate dar și în husele special concepute pentru diferite tipuri de accesorii vestimentare.

Totodată, trebuie să aloci ceva timp în mod frecvent pentru a da cu aspiratorul. Mai exact, mochetele și covoarele trebuie aspirate cel puțin o dată pe săptămână, astfel încât să nu se acumuleze o cantitate mare de praf prea ușor.

Iar atunci când îți cumperi un nou aspirator, ar trebui să optezi un model cu filtre HEPA, astfel încât să aspire o mare parte din praful prezent, dar și acarienii sau alergenii invizibili. Filtrele aspiratorului ar trebui, de asemenea, curățate în mod frecvent și înlocuite atunci când este cazul.

Praful este prezent, de asemenea, în pături, perne și pilote, iar despre acestea ar mai trebui să spunem faptul că nu numai că depozitează praful, ci totodată îl și produc. Prin urmare, acestea ar trebui curățate în mod frecvent. Păturile, pernele și pilotele trebuie spălate numaidecât cel puțin de două ori pe an.

Patul reprezintă o altă sursă foarte bogată de praf. Aici se colectează cantități mari de praf, iar de aceea trebuie să schimbi în mod frecvent așternuturile, să le speli la programele special concepute pentru ele și totodată să aspiri salteaua cât mai des.

De asemenea, un alt obicei greșit pe care mulți dintre noi îl avem este aplicarea soluțiilor pentru curățenie direct pe suprafețele prăfuite. Ei bine, este foarte greșit și ar trebui ca mai întâi praful să fie îndepărtat cu ajutorul unei lavete stropită cu soluția de curățenie. De asemenea, lavetele și prosoapele folosite în timpul curățeniei ar trebui să fie mereu curate.

Iar în final îți mai putem recomanda doar să păstrezi un nivel optim al umidității, de aproximativ 40-50%, cu ajutorul unui aparat special care garantează un nivel perfect al umidității în casă. Iar asta deoarece cu cât mediul este mai uscat, cu atât și praful este mai prezent.

Acestea fiind spuse, dacă vei pune în practică sfaturile noastre vei reuși cu siguranță să îți păstrezi mobilierul și casa în cele mai bune condiții.

Leave a comment