Știm prea bine faptul că majoritatea copiilor tind să fie foarte curioși încă după primele luni de viață, iar de aceea ca părinți avem datoria de a lua toate măsurile necesare pentru a-i ști mereu în siguranță. Aceștia vor dori să exploateze fiecare colțișor al casei, așa că trebuie să fim atenți pentru a putea preveni micile accidente care ar putea apărea și care uneori pot avea consecințe destul de grave.

De regulă, casele și mobilierul obișnuit au fost concepute special pentru adulți, iar după ce apare pe lume un copil este de la sine înțeles faptul că trebuie efectuate mai multe modificări și amenajări care să garanteze siguranța noului născut. O altă idee excelentă poate fi și realizarea de mobilă la comandă.

În acest articol ne-am propus să vorbim despre măsurile pe care orice părinte responsabil ar trebui să le ia pentru a garanta siguranța copiilor în locuință. Iată așadar care sunt acestea:

Folosește uși de protecție la scări și balcoane

Cele mai multe accidente se pot produce în zona scărilor dar și la balcoane, iar de aceea ca părinte trebuie să te asiguri că cel mic nu are acces aici. Iar cel mai bun mod de a-i ține departe de aceste locuri este folosirea unor uși de protecție la scări și balcoane. Nu sunt deloc scumpe și se remarcă prin eficiență, așa că ai toate motivele să montezi și tu astfel de uși în zonele periculoase din locuință.

Colțurile de la mobilier pot fi o reală amenințare

Nu de puține ori se întâmplă ca unii copii să se lovească de colțurile de la mobilier, iar uneori accidentele produse sunt chiar grave. De aceea trebuie să iei în calcul folosirea unor protecții și apărători speciale, cu ajutorul cărora vei putea preveni aceste accidente.

La fel ca în cazul ușilor de protecție, nici apărătorile de acest tip nu sunt scumpe așa că nu ar trebui să eziți prea mult.

Obiectele mari de mobilier trebuie prinse în perete

Accidentele se petrec de regulă atunci când te aștepți mai puțin, iar măsurile preventive te pot ajuta foarte mult să le eviți. De aceea, o altă măsură pe care trebuie să o iei numaidecât este prinderea de perete a obiectelor mari de mobilier, așa cum sunt dulapurile, astfel încât să eviți cazurile în care acestea s-ar putea răsturna chiar peste copii.

Obiectele mari de mobilier dormitor pot fi foarte periculoase în cazul în care cad în timp ce copilul trage de el, așa că este un sfat pe care nu ai voie să îl ignori.

Mobilierul din sticlă este periculos pentru copii

Oricât de modern și de atrăgător ar fi, mobilierul de sticlă nu este recomandat în cazul în care ai copii. Măsuțele din sticlă dar și oglinzile, de exemplu, pot fi sparte foarte ușor de către cei mici, cazuri în care ar putea apărea foarte ușor accidentări sau chiar răni destul de urâte.

Totuși, dacă sticla este un material la care nu vrei să renunți, atunci recomandarea noastră este alegerea sticlei securizate. Iar asta deoarece sticla securizată nu va produce răni atunci când este spartă.

Folosește opritori pentru uși

Opritorile pentru uși sunt utile nu numai pentru a proteja aspectul ușilor, a mobilierului și a pereților care ar putea face contact cu ușa, ci și din punct de vedere al siguranței pentru cel mic. Practic, acestea previn situațiile în care copiii și-ar putea prinde degetele la ușă, caz în care ar putea apărea de asemenea răni destul de grave.

Acestea sunt așadar principalele sfaturi pe care fiecare părinte ar trebui să le pună în practică pentru siguranța copiilor.

Leave a comment